KÁLMÁN SYSTEM KFT.

Környezetvédelmi Műszer Fejlesztő-, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
1125 Budapest, Trencséni u. 16.

 

Cégünk önálló vállalkozásként 1988-ban alakult, környezetvédelmi és    technológiai célú levegő, gáz mintavevőkhöz használatos kaszkádimpaktor szabadalmaink kivitelezésére és értékesítésére.
Ez ideig több mint 50 különféle mintavevőt fejlesztettünk ki.

Cégünk a finom részecskék – por, aeroszol – levegő, gáz mintavételére alkalmas izokinetikus és frakcionált mintavevők, mérőkörök, kaszkád impaktorok fejlesztésében, gyártásában több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Minden termékünk beleértve a szoftvereket is saját fejlesztés és gyártás.

Specialisták vagyunk szállópor mintavevők, izokinetikus pormintavevő mérőkörökkel összeépített PM10; PM2,5; PM1 előleválasztók és kaszkád impaktorok tervezésében, összehasonlító vizsgálatokra alapuló fejlesztésében. Saját szabadalmaink vannak a portárolás, felfogási hatékonyság növelésére és tartós üzemű szilárdrészecske leválasztásra.
Jelenleg 8 féle szállópor mintavevőt 14 féle standard kivitelű, a vonatkozó EN, ISO szabványoknak megfelelő automatikus izokinetikus mérőkört forgalmazunk. Egyedi különleges mintavevőket is tervezünk (CAD), gyártunk a megrendelő igényeinek megfelelően.

Termékeinket ez ideig 28 országba exportáltuk, több nemzetközi pályázat nyerteseinek beszállítói vagyunk.
Mintavevőinket az MTA Szilárdtestfizikai és Optikai Kutatóintézettel valamint a BME Áramlástan Tanszékkel közösen együttműködve teszteljük és fejlesztjük. A mérő és szabályozó egységek szoftver és hardver készítésében, fejlesztésében partnerünk az Óbudai Egyetemhez kapcsolódó Fuzzysys Kft.